Overview

The clients presented Terrigenous with a challenge - planning a landscape around a new house just feet from an existing house that was later salvaged.  The project involved multiple contractors and took roughly a year from start to finish.

Design Scope

The landscape was engineered to allow for numerous elements on a steep slope. Construction included a pool, parking area, geo-thermal wells, plantings a vegetable garden, generator, and dry-laid stonework. The patterns built into the walls themselves were inspired by knitting, binding the residence with the surrounding alpaca farm.

A dry-laid retaining “wave wall” mimics the movement of water and creates the space for the pool. Inspired by nearby woodwork, a "Harlequin" wall takes on a playfulness and complementary geometry. A retaining wall comes to life with the addition of a recess allowing for firewood storage. Spigots built into the walls are a welcome surprise for gardeners on the farm.

Plantings complete the outdoor rooms and terraces.